۱۷ بهمن ۱۴۰۳ ۱۰:۰۷

کارگاه آموزشی سواد رسانه ای: نقش رسانه در تقویت امنیت ملی در شهر سنندج برگزار شد

معاون امور فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان گفت: رسانه های استان کردستان در تقویت امنیت ملی بسیار خوب عمل کردند
کارگاه آموزشی سواد رسانه ای: نقش رسانه در تقویت امنیت ملی در شهر سنندج برگزار شد

به گزارش روابط عمومی فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان،  عیسی فلاحی دیروز عصر در ابتدای شروع کارگاه آموزشی سواد رسانه: نقش رسانه های در تقویت امنیت ملی که با حضور استاد  رسولی از اساتید برجسته دانشگاه و جمعی از  اصحاب رسانه استان و کارشناسان رسانه در محل سالن کنفرانس مجتمع فرهنگی هنری فجر سنندج برگزار شد، اظهار داشت:  رسانه های استان کردستان با وجود کمبود آگهی های دولتی و تجاری و مشکلات مالی عدیده در تقویت امنیت و وفاق ملی بسیار خوب عمل کردند.

وی افزود: شرایط استان کردستان برای فعالیت رسانه ای بسیار متفاوت با دیگر استان های کشور است، رسانه های معاند که با تمام قوا در صدد دلسرد کردن اصحاب رسانه استان هستند  شرایطی خاص برای فعالیت رسانه ای  در استان ایجاد کرده اند.

معاون امور فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ کردستان اضافه کرد: رسانه های استان هم چاپی و هم الکترونیکی  نیاز به حمایت های یارانه ای و اختصاص انواع آگهی  ها دارند.

استاد رسولی: شبکه های اجتماعی از حالت رسانه های ابزاری به رسانه های کنشگر تغییر ماهیت داده اند

استاد رسولی نیز در کارگاه آموزشی سواد رسانه: نقش رسانه های در تقویت امنیت ملی با طرح این سوال که آیا رسانه ابزاری برای انتقال پیام است یا کنشگر؟ گفت: پاسخ تخصصی این سوال نیازمند یک پژوهش است، اما از آنجا که بخشی از رسانه که فضای مجازی تلقی می‌شود، دیگر ابزار نیست، بلکه کنشگر است.

این استاد عرصه رسانه با بیان اینکه شبکه های اجتماعی در پلتفرم اینترنت یک فضای فست‌فود است! عنوان کرد: در پاسخ به یک جمله‌، ده‌ها جمله مطرح می‌شود. این فضا قابل کنترل نیست.

وی با اشاره به تاثیر این حوزه، افزود: چیزی بالاتر از فیلم و تولید محتوا نمی‌تواند نگاه‌ها را نسبت به ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های استان سوق دهد. رسانه‌ها نادیده‌ها را دیده می‌کند و بالعکس کسی نمی‌تواند منکر این وضعیت شود.

رسولی با ذکر اینکه اهمیت امنیت ملی بر کسی پوشیده نیست، یادآور شد: باید تا می‌توانیم امنیت را مضیق کنیم و اجازه ندهیم کسی پا روی چارچوب‌ها و حریم بگذارد.کشوری موفق است که امنیتش را تقویت کند.

این استاد عرصه رسانه به تاثیر امنیت در پیشرفت و توسعه هر کشور و استان اشاره و بیان کرد: برخی‌ها نادیده‌انگاری هویت‌ها را در دستور کار قرار داده‌اند در حالی‌که مگر می‌توان هویت و ارزش‌ها را نادیده گرفت و از آن فاصله گرفت؟

وی با بیان اینکه غربی‌ها اسطوره ندارند، اما از فیلم‌ها اسطوره ساخته‌اند و فضای ذهنی مردم را منحرف می‌کنند، خاطرنشان کرد: وقتی ناوجودها به جای وجود نمایش داده می‌شود، مردم به ویژه نسل جوان حسرت می‌خورند و بعد عصبانیت و خشم به دنبال دارد در حالی‌که در عالم واقعیت مسائل و مشکلات زیادی دارند.

رسولی ابراز داشت: آنچه که به نمایش گذاشته می‌شود، واقعیت من می‌شود در حالی‌که اینها با عالم واقعیت کاملا تضاد دارد.

این استاد عرصه رسانه بر ضرورت حفظ هویت تاکید کرد و گفت: باید همه با هم هویت خود را چه از لحاظ زبانی، فرهنگ، تاریخ و غیره را حفظ کنیم. با نگاه کردن و قضاوت‌های زودگذر فرهنگ مردمان استان‌های مختلف را زیر پا نگذاریم.

وی همه اقوام و مذاهب باید دنبال احیای هویت و فرهنگ خود باشند، افزود: فرهنگ‌هایی که از فرهنگ خود شناخت ندارند باید دگری دیگر بسازند. حفظ فرهنگ نیازمند هاضمه فرهنگی است که خوشبختانه در کشور ما بسیار بالا است.

 

روابط عمومی فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان
اشتراک در