۶ دی ۱۴۰۳ ۱۵:۲۵

آیین بزرگداشت پدر شعر فارسی، رودکی سمرقندی در ازنا برگزار شد.

همایش فوق با همکاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و پژوهش‌سرای باقرالعلوم(ع) ازنا به مدیریت دکتر محمدی و حضور شاعران ازنا و دورود برگزار گردید.
آیین بزرگداشت پدر شعر فارسی، رودکی سمرقندی در ازنا برگزار شد.



به گزارش روابط عمومی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ازنا، روز چهارشنبه پنجم دی‌ماه، به مناسبت روز بزرگداشت رودکی سمرقندی، پدر شعر فارسی، آیین بزرگداشت این شاعر بزرگ در ازنا برگزار شد.
استاد محمدنبی مهدوی، مسئول انجمن خوشنویسان و از پیشکسوتان هنر شهرستان ازنا در ابتدای برنامه، ضمن خیرمقدم به حاضران به لزوم برگزاری اینگونه گردهمایی‌ها و زنده‌نگه‌داشتن نام و اثر هنرمندان بزرگی چون رودکی اشاره کرد و گفت: متاسفانه برخی کوتاهی‌ها باعث سوءاستفاده‌ی کشورهای دیگر شده و این دولتها با مصادره‌ی هنرمندان بزرگ و نام‌آور ایران‌زمین و حتی جعل برخی آثار، تلاش کرده‌اند با انتساب این بزرگان، برای خود فرهنگ‌سازی نمایند.

استاد محمد سپهر، پژوهشگر و ایران‌شناس ازنایی در ادامه این برنامه به معرفی کشور تاجیکستان و فرهنگ، ادب، اقلیم و آداب و رسوم آن کشور به عنوان زادگاه و مدفن رودکی و پاره‌‌ی تن ایران اشاره کرد و گفت: مردم مقاوم این کشور، در برابر تلاش‌های گسترده‌ی حکومت کمونیستی شوروی برای از بین بردن زبان و فرهنگ فارسی، مقاومت سرسختانه‌ای کردند و توانستند زبان، آداب و رسوم و فرهنگ اصیل خود را حفظ نمایند.
وی به چگونگی یافتن آرامگاه رودکی در پنجکنت تاجیکستان اشاره کرد و گفت: امروزه آرامگاه این شاعر بزرگ، مورد احترام و علاقه‌ی بسیاری از ادیبان و فارسی شناسان جهان می‌باشد.

میثم محتشم رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ازنا در این برنامه علاوه بر اشاره به تاثیر این شاعر بزرگ در ادبیات فارسی، به ریشه‌یابی اسطوره‌ی «بوی جوی مولیان» و ارتباط آن با امیرنصر سامانی بر مبنای چهارمقاله نظامی عروضی پرداخت و گفت: این حکایت، که نخستین بار در کتاب چهارمقاله ذکر گردیده، یکی از جذابترین و شیرین‌ترین ماجراهای ادب فارسی است که پس از سده‌ها، همچنان تاثیر شگفت‌انگیز خود را حفظ کرده و هر خواننده‌ای همچنان تحت تاثیر آن واقعه ی تاریخی قرار می‌گیرد اما برخی محققان و پژوهندگان بر اساس مستندات تاریخی و ادبی مستدل، این اتفاق را مردود دانسته و نپذیرفته‌اند.

شعرخوانی، اجرای موسیقی، شاهنامه‌خوانی و نقالی از دیگر بخش‌های این برنامه بود.
لازم به ذکر است که همایش فوق با همکاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و پژوهش‌سرای باقرالعلوم(ع) ازنا به مدیریت دکتر محمدی و حضور شاعران ازنا و دورود برگزار گردید.
اشتراک در